Čaj od ploda mirođije
345.00 RSD (sa PDV)
Koristi se kod poremećaja varenja, za smirenje grčeva i bolova u organima za varenje, za olakšanje eliminacije gasova, za olakšanje izmokravanja.
Opis
ČAJ OD PLODA MIROĐIJE – Moć bilja
Latinski naziv i familija: Anethum graveolens L. (Apiaceae)
Opis: Stabljika je okrugla, šuplja, tanko izbrazdana, u gornjem delu razgranata. Listovi su perasto deljeni, a štitovi krupni sa 30-50 zrakova bez involukruma i involuceluma. Cvetovi su sitni i žuti, a plod je jajast, mrkožut, sa pet rebara. Gaji se, a poreklom je iz jugoistočne Azije.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen plod (Anethi fructus) ili nadzemni deo biljke (Anethi herba)
Hemijski sastav: Plod mirođije sadrži do 4% etarskog ulja (koje sadrži karvon i dilapiol), kafenu i hlorogensku kiselinu, masno ulje, kumarine (umbeliferon i skopoletin).
Upotreba: Kod poremećaja varenja, za smirenje grčeva i bolova u organima za varenje, za olakšanje eliminacije gasova, za olakšanje izmokravanja.
Takođe se koristi: Kao začin u ishrani.
Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima: Kod osetljivih osoba, u kontaktu sa biljkom ili biljnim sokom, može doći do preosetljivosti na sunčeve zrake.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu izmrvljenog semena mirođije preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 10-15 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po jednu šolju čaja između obroka.
Mirođija (Anethi fructus) ulazi u sastav čajnih mešavina broj: 7, 12
Pakovanje: 100g
Anonimni –
Plod koji zasigurno otklanja kašalj i ubija mnoge viruse jedan eksperiment je pokazao da sa lakoćom ubija virus što je sve učesnike pa može se slobodno reći šokiralo