Čaj od ploda gloga
330.00 RSD (sa PDV)
Preporučuje se kod osećaja pritiska i gušenja u predelu srca, u prevenciji povišenog krvnog pritiska kao i kod blažih oblika oslabljenog srca posle preležanih infektivnih bolesti.
Opis
ČAJ OD PLODA GLOGA – Moć bilja
Sastav:
Plod gloga (Crataegi fructus)
Osobine: Plod gloga sadrži kardiotonične amine, glukozide, oligomerne procijanidine, flavonoide, tanine, saponine, fosfornu kiselinu, mineralne soli kalijuma, kalcijuma, natrijuma i fruktozu.
Aktivni sastojci PLODA GLOGA povoljno deluju na prokrvljenost srčanog mišića, snagu srčane kontarkcije, harmonizovanje srčanog ritma i normalizovanje krvnog pritiska.
ČAJ OD PLODA GLOGA je prijatan osvežavajući napitak čija se upotreba preporučuje: kod osećaja pritiska i gušenja u predelu srca, u prevenciji povišenog krvnog pritiska kao i kod blažih oblika oslabljenog srca posle preležanih infektivnih bolesti.
Ograničenja u upotrebi : Upotreba Čaja od ploda gloga ne preporučuje se tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina.
Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : aktivni sastojci ploda gloga mogu uticati na metabolizam određenih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi ovog čaja uz redovnu medikamentoznu terapiju, posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu usitnjenog ploda gloga preliti sa 150 ml ključale vode, sud poklopiti, ostaviti da odstoji 15-30 minuta. Procediti i piti tri puta dnevno.
Pakovanje: 100 g
sand –
Koji čaj da se koristi za visok krvni pritisak i povremeni bol u grudima… čak od ploda ili lista i cveta gloga?
Institut „Dr Josif Pančić“ –
Preporučujemo vam čaj od ploda gloga, čija se upotreba preporučuje: kod osećaja pritiska i gušenja u predelu srca, u prevenciji povišenog krvnog pritiska kao i kod blažih oblika oslabljenog srca posle preležanih infektivnih bolesti. Svakako vam savetujemo i da odete na pregled kod kardiologa.
Milos –
Koliko dugo se moze piti caj u kontinuitetu? I koliku pauzu praviti nakon tog perioda?
Institut Dr Josif Pancic –
Kod oslabljenog srca i hroničnih tegoba čaj se može koristiti duže vremena u kontinuitetu, po šemi od pet dana upotrebe, dva dana pauze. Ukoliko se čaj koristi u cilju oporavka posle preležane bolesti, može se koristiti do postizanja poboljšanja stanja, do tri meseca u kontinuitetu, bez pauze.
Marko –
da li se plodovi mogu jesti?
Institut Dr Josif Pancic –
Plodovi gloga se uglavnom suše i tradicionalno koriste za pripremu čaja, ponekad se sveži koriste za pripremu sirupa. Jestivi su, ali se zbog jakog adstingentnog dejstva ne preporučuje njihova upotreba u većoj količini.
Anonimni –
Da li sme da ga pije osoba sa povremenom aritmijom, bradikardijom i uglavnom niskim pritiskom? Hvala
Institut Dr Josif Pancic –
Čaj od ploda gloga povoljno deluje na normalizovanje pritiska i sirčanog ritma, i može se koristiti u slučaju aritmije i bradikardije i niskog pritiska ukoliko je sa upotrebom saglasan kardiolog, obzirom na ostalu terapiju koju pacijent koristi.
Odgovor –
Ne morate da sitnite, samo prelijte plodove kljucalom vodom i nek odstoji 10ak minuta.
Anonimni –
Pa sta znaci prodavati polugotov proizvod!?! Pre bih rucak spremio nego caj.
Anonimni –
Kako bi usitnili glogove plodove treba ih staviti u platnenu krpu i cekicem ih izlupati i tako usitnjene plodove pripremite za caj.
Starac –
Nemoguce ga je usitniti!! Zasto ga ne prodavati vec ustnjenog? Stari ljudi nemoc drhte ruke ti ljudi to kupuju!!