Čaj od ploda divlje jabuke
330.00 RSD (sa PDV)
Jedinstven ukus Čaja od divlje jabuke čini ga prijatnim i osvežavajućiim napitkom tokom čitave godine, bilo da se koristi topao, u hladnim mesecima, ili ohlađen, uz kockice leda, kao „ledeni čaj“.
Opis
ČAJ OD PLODA DIVLJE JABUKE – Moć bilja
Latinski naziv i familija: Malus sylvestris Mill. (Rosaceae)
Opis: Stablo divlje jabuke najčešće dostiže visinu od 3-4 metra, kora joj je siva i ispucana, krošnja široka i gusta, a listovi su naizmenični, jajoliki i ušiljeni na vrhu. Dvopolni cvetovi su beli ili ružičasti, a plodovi okrugli, jestivi, malo oporog i kiselkastog ukusa. Raste u Srednje-Evropskim svetlim, listopadnim šumama.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen plod (Mali fructus).
Hemijski sastav: Plod divlje jabuke sadrži vitamine A i B uz veliku količinu vitamina C, zatim pektine, šećere, celulozu; jabučnu, ćilibarnu, oksalnu i limunsku kiselinu, mineralne materije i manje količine tanina.
Jedinstven ukus Čaja od divlje jabuke čini ga prijatnim i osvežavajućiim napitkom tokom čitave godine, bilo da se koristi topao, u hladnim mesecima, ili ohlađen, uz kockice leda, kao „ledeni čaj“.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašiku sušenog ploda divlje jabuke preliti sa 200ml hladne vode, kratko prokuvati i ostaviti da stoji 15 minuta. Procediti. Piti 2-3 puta dnevno.
Plod divlje jabuke (Mali fructus) ulazi u sastav Voćnog čaja.
Pakovanje: 100g
Nevena I. (potvrđen vlasnik) –
Ovaj čaj mi je ukusniji kada ga samo prelijem ključalom vodom. Sačuva miris i ukus i svežinu.
Nevena Ivović (potvrđen vlasnik) –
Seče sparinu. Odlično.