Skip to content

Čaj od lista sremuša

5.0 (2 reviews)

428.00 RSD (sa PDV)

Preporučuje se kod kardio-vaskularnih smetnji, kao prevencija arterioskleroze. Preporučuje se za jačanje otpornosti organizma i kao sredstvo protiv crevnih parazita.

Šifra proizvoda: 601410 Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

ČAJ OD LISTA SREMUŠA  –  Moć bilja

Sastav:
List sremuša (Alii ursini folium)

Osobine: List sremuša sadrži etarsko ulje (bogato sumpornim jedinjenjima: alil-sulfuratima,  tiosulfinatima i vinil-polisulfidom), flavonoide (kemferol i astragalin), saponine, polisaharide, soli gvožđa i vitamin C.

Aktivni sastojci LISTA SREMUŠA deluju povoljno na metabolizam masti i sprečavanje nakupljanja masih naslaga na krvnim sudovima, na regulisanje krvnog pritiska i poboljšanje cirkulacije. Takođe, aktivni sastojci deluju na eliminisanje crevnih parazita i ublažavanje upale crevne sluzokože.

Upotreba ČAJA OD LISTA SREMUŠA preporučuje se : kod kardio-vaskularnih smetnji, kao prevencija arterioskleroze. U narodnoj medicini, preporučuje se za jačanje otpornosti organizma i kao sredstvo protiv crevnih parazita.

Način upotrebe: List sremuša se koristi kao začin – treba ga dodavati nakon završetka termičke obrade jela (nakon prženja, dinstanja kuvanja), kako lekovite aromatične materije ne bi isparile. Za razliku od belog luka, sremuš ima karakterističan miris samo dok se jede,  posle toga se ne oseća.

Pakovanje: 50 g

2 recenzije za Čaj od lista sremuša

  1. Miloš (potvrđen vlasnik)

    Što ga prodajete onda kao čaj,a ne kao začin? Nigde ne nađoh kako se sprema čaj već samo uputstvo za začin..tjah..

    • Institut „Dr Josif Pančić“

      Najviše se koristi kao začin, ali može da se priprema i kao čaj tako što se kafena kašičica čaja prelije sa 200 ml ključale vode, sud poklopi i ostavi 10-15 minuta, a nakon toga procedi.

  2. Jelena Radović (potvrđen vlasnik)

    Kako se priprema čaj od sremuša? Na ambalaži je navedeno samo objašnjenje o upotrebi kao začin.

    • Institut Dr Josif Pancic

      Medveđi luk (sremuš) se po stručnoj literaturi koristi u ishrani kao začin, kako je i navedeno u uputstvu.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top