Čaj od korena trave žutice u prahu
614.00 RSD (sa PDV)
Preporučuje se kao gorko sredstvo za poboljšanje apetita kod dispepsije sa anoreksijom. U narodnoj medicini koristi se kod žutice i za oporavak jetrinog tkiva posle preležane bolesti.
Opis
ČAJ OD KORENA TRAVE ŽUTICE U PRAHU
Sastav:
Usitnjen koren trave žutice (Gentianae asclepiadeae radix pulvis)
Osobine: Koren trave žutice sadrži gorke supstance, iridoide, ksantonske derivate, flavonoide, oligosaharide, triterpene, fitosterole i etarska ulja.
Aktivni sastojci KORENA TRAVE ŽUTICE svojom gorčinom poboljšavaju apetit, a stimulisanjem lučenja pljuvačke, želudačne kiseline i enzima za varenje, podstiču varenje hrane. Takođe, aktivni sastojci povoljno deluju na ćelije parenhima jetre.
Upotreba ČAJA OD KORENA TRAVE ŽUTICE U PRAHU preporučuje se: kao gorko sredstvo za poboljšanje apetita kod dispepsije sa anoreksijom. U narodnoj medicini koristi se kod žutice i za oporavak jetrinog tkiva posle preležane bolesti.
Ograničenja u upotrebi: Upotreba Čaja od korena trave žutice ne preporučuje se osobama obolelim od čira na želucu. Takođe, usled nedostatka podataka o bezbednosti, upotreba se ne preporučuje ženama tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina.
Način pripreme i upotrebe čaja:
1. Pola kafene kašike usitnjenog korena preliti sa 200 ml ključale vode. Sud pokopiti i ostaviti da stoji 10 minuta, procediti i popiti.
2. Pola kafene kašike usitnjenog korena preliti sa 200ml hladne vode i ostaviti da se macerira 8-10 sati pa procediti. Piti tri puta dnevno po šolju čaja pre jela.
Način pripreme i upotrebe MEDA: Celokupnu količinu pulvisa korena trave žutice (50g) pomešati sa 500g meda. Uzimati po jednu supenu kašiku mešavine ujutru, pre jela.
Pakovanje: 50 g
Recenzije
Još nema komentara.